سطح تعریف نشده

سطح تعریف نشده

باید این نکته را در نظر داشت که هر محصول، عمری دارد و بالاخره زمانی می رسد که مجبور شویم کالایی جدید جایگزین محصول قبلی کنیم. اما یکی از محصولاتی که میزان فرسودگی بالایی نسبت به سایر محصولات دارند، باتری ها هستند. این فرسایش سریع دو دلیل اصلی دارد:

  1. بعضی عادات اشتباه مصرف کنندگان در استفاده از دستگاه ها که باعث می شود باتری دستگاه به مرور زمان از بین برود.
  2. باتری ها  تقریبا همیشه در حال مصرفند. مثل باتری گوشی های همراه که تقریبا هیچ وقت خاموش نمی شوند. هر چه مصرف بیشتر فرسایش سریعتر. البته این یک امر طبیعی است.

در این میان یک سوال اساسی به وجود می آید که ذهن ها را به خود مشغول کرده است: از چه راهکارهایی استفاده کنیم تا عمر باتری لپ تاپ ها و تبلت های ویندوزی افزایش پیدا کند؟

در این پست به شما راهکار هایی را به شما یاد می دهم تا با استفاده از آنها بتوانید عمر باتری دستگاه ویندوزی خود را افزایش دهید.

 

چگونه عمر باتری دستگاه ویندوزیمان را افزایش دهیم؟

 

۱. ابتدا شارژر را به برق و سپس به دستگاهتان وصل کنید:

 

شارژر لپ تاپ

 

همیشه اول دوشاخه آداپتور (شارژر) را به پریز برق بزنید، سپس فیش آداپتور را به لپ‌تاپ یا تبلت متصل کنید. وقتی دوشاخه را به پریز متصل می‌کنید، برقی که به طور ناگهانی وارد می‌شود، ممکن است دارای نوسان باشد. اگر آداپتور قبل از اینکه برق متصل شود به لپتاپ وصل بوده باشد، به محض اینکه آداپتور را برق وصل کنید، نوسان ناشی از برق ناگهانی به اجزای دستگاه ویندوزی شما صدمه می زند.

 

همچنین مطالعه کنید: ۲۰ روش بهینه سازی مصرف باتری iPhone – روش های افزایش عمر باتری آیفون (بخش اول)

۲. لپ تاپ خود را تمیز نگه دارید:

دستگاهی که مشکل تهویه دارد، نمی تواند گرمای تولید شده در داخل دستگاه را به بیرون هدایت کند، که این مسئله باعث کاهش عمر باتری می شود. راه حل این موضوع جارو برقی است.برای استفاده از این راهکار ابتدا لپ تاپ را خاموش کنید و سپس با جارو برقی خاک درون دستگاه را از قسمت تهویه بیرون بکشید.

 

۳. از گرما دوری کنید:

گرمای بیش از حد، باتری را در گذر زمان از بین می برد. از قرار دادن لپ تاپ در زیر نور مستقیم خورشید یا درون یک اتومبیل دربسته خودداری کنید.

همچنین اگر دستگاه شما حرارت زیادی تولید می کند، احتمالا مشکل تهویه دارد، که راه حل آن را در راهکار قبلی نوشتم. اگر با استفاده از راهکار قبلی مشکل تولید گرمای زیاد رفع نشد، برای رفع این مشکل هر چه زود تر به نمایندگی مراجعه کنید. این مشکل ممکن است قبل از این که باتری دستگاهتان را نابود کند، به خود دستگاه صدمه جدی برساند.

 

۴. از پردازنده مرکزی (CPU) زیاد کار نکشید:

 

سی پی یو (CPU)

 

وقتی که برنامه های متعدد یا نرم افزاری با گرافیک بالا روی دستگاهتان اجرا می کنید، در پی آن CPU و چیپست گرافیک داغ می شود که این مسئله باعث ازبین رفتن تدریجی باتری می گردد. برای حل این مشکل به دستور های زیر عمل کنید:

  1. دستگاهتان را خاموش کنید.
  2. باتری دستگاه را جدا کنید.
  3. سپس برای استفاده از لپ تاپ از شارژر بهره بگیرید.

منظور این است که در مواقعی که با لپ تاپ کار سنگین انجام می دهید، باتری را خارج کنید تا گرمای حاصله از کار اجزا، به باتری صدمه نزند. سپس با استفاده از شارژر مستقیما برق لپ تاپ را تامین کنید.

البته این راهکار برای تبلت های ویندوزی، راه حلی عملی نیست. شما باید بدانید که تبلت ها عموما برای کار های سبک طراحی شده اند. بهتر است از آنها برای برای کار های سنگین استفاده نکنید.

 

۵. اجازه ندهید باتری دستگاهتان به طور کامل خالی شود:

باتری‌ها را تا زمانی که شارژ آنها به طور کامل تخلیه نشده‌ است نباید به شارژ زد یا اینکه هر چند وقت یک‌بار باید این باتری‌ها کاملا شارژ و دشارژ (تخلیه) شوند. متاسفانه این تصور اشتباه هنوز هم دهان به دهان می چرخد.

 

این کار نه تنها برای باتری خوب نیست بلکه صدمه بیشتری به باتری وارد می‌کند و از عمر آن می کاهد.

 

۶. فقط از شارژر اورجینال خود لپ تاپ استفاده کنید:

ولتاژ ورودی دستگاه های مختلف با هم متفاوتند. به همین دلیل اگر از شارژر دیگری به جزء شارژر اورجینال دستگاه خود استفاده کنید، ممکن است به دستگاهتان صدمه جدی وارد کنید. همچنین از  شارژر تقلبی هم استفاده نکنید، چرا که امکان دارد به دستگاهتان صدمه جدی وارد کند.

 

۷. در صورت امکان حافظه RAM دستگاهتان را افزایش دهید:

 

حافظه رام

 

هر چقدر رم دستگاه بیشتر باشد، لزوم مراجعه به هارد کمتر می شود. با وجود اینکه اضافه کردن RAM باعث افزایش مصرف انرژی می شود، ولی در کل مصرف انرژی کمتر می شود چرا که دسترسی به هارد دیسک که انرژی زیادی طلب می کند کمتر می شود.

 

۸. در صورت امکان از حافظه SSD استفاده کنید:

در دستگاه هایی که امکان افزودن SSD وجود دارد میتوان از حافظه SSD استفاده کرد. حافظه های SSD به این دلیل که عضو متحرک درونی ندارند انرژی کمتری نسبت به هارد دیسک ها طلب می کنند. علاوه بر این حافظه های SSD سرعت بیشتری نسبت به هارد دیسک ها دارند. تنها مشکل SSD ها، قیمت بالای آن ها است.

 

۹. دستگاه های جانبی را جدا کنید:

وسایل جانبی که به دستگاهتان متصل می کنید ممکن است باتری زیادی مصرف کنند. معروف ترین این قاتلان باتری، وب کم ها، تجهیزاتی که به وسیله USB به سیستم وصل می شوند و کارت های بی سیم PC هستند. اگر بخواهیم سخت گیری کنیم باید بگوییم حتی بهتر است به جای ماوس از تاچ پد خود لپ تاپ استفاده کنید.

کول پد ها ( فن خنک کننده ای که زیر دستگاه قرار می گیرد) را به دستگاه خود متصل نکنید چون که علاوه بر انرژی زیادی که از باتری می گیرد، ممکن است صدمه جدی به مین بورد (Main Board) دستگاه شما وارد کند. می توانید برای استفاده از کول پد آن را با استفاده از یک آداپتور جداگانه به برق متصل کنید.

 

۱۰. باتری را خارج کنید:

 

باتری لپ تاپ

 

اگر می‌خواهید برای مدت خیلی طولانی (مثلا چند هفته) از باتری استفاده نکنید، آن را از لپ‌تاپ خود جدا کنید. البته بهتر است شارژ آن ۴۰ درصد باشد و سپس آن را جدا کنید. همچنین توجه داشته باشید که بهتر است باتری را در مکانی به دور از رطوبت قرار دهید. دمای مناسب برای نگهداری باتری، بین صفر تا ۱۰ درجه سانتی‌گراد است.

 

کاربر عزیز،برای خواندن قسمت بعدی این پست به لینک زیر مراجعه کنید:

۳۰ روش بهینه سازی مصرف باتری لپ تاپ و تبلت های ویندوزی | روش های افزایش عمر باتری Laptop و Tabletهای ویندوزی (بخش دوم)

 

 

 

آخرین بروزرسانی: ۱۳۹۷/۰۲/۲۶دسته بندی: آموزش آنلاین, موبایل و تبلت, نرم‌افزارهای کاربردیبرچسب ها: , ,
نظرات و دیدگاه شما

نظرات شما عزیزان